Način pripreme
U šerpu se sipa voda i stavlja se na ringlu da provri. Za to vreme se očisti i sitnije isecka luk.
Stavlja se maslac i luk i nakon toga se očiste, operu i šargarepe se seckaju na sitne kockice. I one se dodaju u šerpu.
Ogulimo, operemo i isečemo krompir i zatim i njega sečemo na male kockice i dodajemo u šerpu.
Ostavljamo na 20-30 minuta da vri i dodajemo pirinač.
Kada se sve dobro skuva, stavlja se so, ali se pazi da se ne pretera (za bebe količinaso treba da bude manja nego za odrasle).
Nakon toga doajemo i šećer.
Mešamo i ostavljamo da se začini, a za to vreme očistimo i iseckamo peršun i dodajemo i njega.
Ostavljamo na još otprilike 5 minutica i skidamo supu za bebe sa ringle.
Ako beba već može da žvaće supu, može da se ostavi tako.
Ako beba još uvek ne žvaće supu od krompira, stavlja se u blender.
Ako beba više voli sitnije komadiće, supa može da se izgnječi uređajem za gnječenje krompira.
Sve zavisi od mesa bebe i od njenih preferencija.
Pre jelasupe bez mesa za bebe, dodaje se sir i kada treba, dodaje se i žumance jajeta koje ste posebno skuvali.