Način pripreme
Ovaj recept za slane korpice može da se nazive niskobudžetni i vrste je očisti frižider. U svakom domaćinstvu mogu se pronaći jaja i neka druga kobasica.
Pripremamo ukusne hrskave korpice sa mašću tako što uzmemo dve arapske pogače prečnika 30 cm, pomoću čaše sečemo krugove koje ćemo kasnije stavite u tepsiju za mafine.
Istopimo 1 supenu kašiku masti kojom ćemo namazati tepsiju za mafine i isečene kružiće.
Zagrevamo rernu na 160°C.
Isečemo viršle po dužini, a posle na trouglove.
Razbijamo dva jaja, dodajemo so i crni biber.
Izrendamo otprilike 100-150 g kačkavalja i sipamo zajedno sa viršlama u jaja. Dobro izmešamo smesu.
U međuvremenu podmazujemo tepsiju, stavljamo isečene kružiće i namazujemo njihov unutrašnji kraj mašću.
Pomoću kašike stavljamo smesu u gnezda.
Smesa je dovoljna za 12 korpica.
Pečemo 10 minuta ili dok ne postane zlatkasto.
Ovaj recept za hrskave korpice sa mašću je odgovarajuć kako za doručak, tako i za predjelo.
Pripremaju se izuzetno brzo, a ukus je prosto unikatan.