Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Slani Mafini»Hrskave korpice sa mašću

Hrskave korpice sa mašću

Natalia M.Natalia M.
Početnik
1534413
Hrskave korpice sa mašću
Fotografije: Natalia M.
1 / 2
15/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
12
"Hrskave korpice su odgovarajuće kako za doručak, tako i za predjelo"

Potrebni sastojci

  • mast - 1 supena kašika
  • arapski hleb - 2 komada
  • jaja - 2 komada
  • kačakvalj - 100 g
  • viršle - 2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • crni biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Ovaj recept za slane korpice može da se nazive niskobudžetni i vrste je očisti frižider. U svakom domaćinstvu mogu se pronaći jaja i neka druga kobasica.

Pripremamo ukusne hrskave korpice sa mašću tako što uzmemo dve arapske pogače prečnika 30 cm, pomoću čaše sečemo krugove koje ćemo kasnije stavite u tepsiju za mafine.

Istopimo 1 supenu kašiku masti kojom ćemo namazati tepsiju za mafine i isečene kružiće.

Zagrevamo rernu na 160°C.

Isečemo viršle po dužini, a posle na trouglove.

Razbijamo dva jaja, dodajemo so i crni biber.

Izrendamo otprilike 100-150 g kačkavalja i sipamo zajedno sa viršlama u jaja. Dobro izmešamo smesu.

U međuvremenu podmazujemo tepsiju, stavljamo isečene kružiće i namazujemo njihov unutrašnji kraj mašću.

Pomoću kašike stavljamo smesu u gnezda.

Smesa je dovoljna za 12 korpica.

Pečemo 10 minuta ili dok ne postane zlatkasto.

Ovaj recept za hrskave korpice sa mašću je odgovarajuć kako za doručak, tako i za predjelo.

Pripremaju se izuzetno brzo, a ukus je prosto unikatan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: