Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Korpice»Korpice sa peršunom

Korpice sa peršunom

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
1312866823
Korpice sa peršunom
Fotografije: Asya Zaevska
1 / 3
08/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
30
"Predstavljamo vam veoma interesantnu ideju za slane korpice sa peršunom, koje su čudesne i veoma efikasne kao predjelo"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • kiselo mleko - 1.5 šolja
  • brašno - 1.5 šolja
  • maslac - 50 g
  • sir - 100 g
  • peršun - 1 veza
  • kore za pitu - 1/2 paketa, razvučene
  • soda - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Za smesu: Umutimo jaja i dodajemo sitno iseckan peršun, kiselo mleko, sodu, mrvljeni sir i so. Promešamo dobro. Dodajemo i prosejano brašno. Ponovo promešamo i ostavljamo sa strane.

Uključujemo rernu an 180 stepeni i ostavljamo da se ugreje. Za to vreme pripremamo korpice.

Isečemo kore na po 6 kvadrata. U kalup za mafine, (moj je sa 6 gnezda) prethodno namazan rastopljenjim maslacem, stavljamo po 1 kockicu kora i namažemo ponovo rastopljenim maslacem.

Odozgo stavljamo drugi kvadrat i sipamo 2 supene kašike od smese u tako dobijenu korpicu. Ponavljamo sa svim kalupima. Ja sam dobila 20 korpica.

Stavljamo u rernu i pečemo dok ne dobijemo zlatnu boju nadeva (kako je pokazano na fotografijama).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: