Način pripreme
U odgovarajućoj posudi dobro pomešajte šećer u prahu, cimet, smeđi šećer, vanilu i orahe, dobro ih promešajte.
Pripremite jabuke, operite ih, očistite od semenki i isecite na tanke kriške iste veličine.
Nakon toga uzmite po dve kore, poređajte ih jedna na drugu, gornju koru obilno namažite rastopljenim maslacem. Isecite kore po dužini na tri jednake trake.
Uzmite jednu traku i počnite da ređate kriške jabuka, gledajte da se preklapaju malo i da izlaze izvan kora.
Na svaku namazanu traku poređajte 6 ili 7 krišaka jabuka i preko njih dodajte ravnomerno od pripremljenog nadeva. Donji deo trake presavijte ka unutra, traku uvijte kao korpicu da se preklapaju u dva kraja.
Sve trake oblikujte na isti način, sa preostalim maslacem namažite odozgo. Korpice poređajte na papir za pečenje i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.