Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa maskarpone sirom i tečnom čokoladom

Keks torta sa maskarpone sirom i tečnom čokoladom

Keks torta sa maskarpone sirom i tečnom čokoladom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Brza i ukusna keks torta sa maskarpone sirom i tečnom čokoladom!"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 i 1/2 pakovanje, običan
  • sveže mleko - 200 ml, za namakanje keksića
  • maskarpone - 300 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
  • vanila - 1 komad
  • tečna čokolada - 150 g
  • čokolada - 40 g, sa borovnicom, za dekoraciju
  • bademi - 2 supene kašike, izmrvljeni
* merne jedinice

Način pripreme

Brza, jednostavna i ukusna tortica sa keksom. Ukoliko nemate mnogo vremena, ovo je vaš recept za tortu.

U posudi pomešajte maskarpone, kiselu pavlaku i prosejani šećer u prahu sa vanilom.

Mikserom umutite ukusan, gladak krem. U malom aluminijumskom kalupu za pečenje umačite keks u sveže mleko i stavljajte jedan red.

Namažite kremom, sledi novi red keksa, krem i tako naizmenično slažite 4 reda keksa završavajući kremom.

Pospite čokoladnom izrendanom na rende i iseckanim bademima ili drugim orašastim plodovima. Ohladite u frižideru na 2-3 sata, isecite na trouglaste komade i servirajte kao desert.

Brza i ukusna keks torta sa maskarpone sirom i tečnom čokoladom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: