Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Ljutenica»Ajvar sa crvenom paprikom

Ajvar sa crvenom paprikom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k225
Ajvar sa crvenom paprikom
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 4
17/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
2
"Mnogo kriški hleba može da se pojede sa ovim domaćim ajvarom"

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 komada, crvena
  • patlidžan - 2 komada
  • šećer - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica (u ljuskama)
  • beli luk - 2 čena
  • sirće - 5 supenih kašika
  • peršun
  • crni biber
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Možete da pečete paprike i patlidžane u posudi za pečenje paprika ili u rerni. Stavite da se dinstaju u zatvorenoj posudi. Ogulite i ocedite.

Isecite patlidžan, paprike sameljite u blenderu da bude krupnije.

Sipajte ulje, sirće, šećer i so u šerpu ili dubok tiganj. Kada provri, stavite patlidžan, izmešajte 3-4 minute.

Dodajte paprike i ljutu alevu papriku. Kuvajte još 10 minuta. Dodajte peršun, beli luk i crni biber.

Skinite i ostavite gotov ajvar da se ohladi.

Ajvar sa crvenom paprikom čuvajte u frižideru. Pre konzumacije ostavite ga na sat vremena.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
42
30
20
10
Oceni: