Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Viršle na ražnjiću

Viršle na ražnjiću

VecaVeca
Šef kuhinje
7404362k10
Viršle na ražnjiću
Fotografije: Veca
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Savršen ukus i atraktivan izgled - i deca i odrasli ne mogu da im odole"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • suvi kvasac - 10 g
  • voda - 200 ml
  • brašno - 400 g
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
  • Ostalo
  • štapići za ražnjić - 8 komada
  • viršle - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu usuti brašno, posoliti, dodati kvasac i izmešati. Sipati mlaku vodu, dodati śšećer, jaja i zamesiti testo. Ostaviti prekriveno čistom kuhinjskom krpom dok se ne udvostruči.

Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, podeliti na dva dela formirajući loptice.

Obe loptice razviti u oblik pravougaonika i poređati po dve skuvane viršle. Urolati i rolate iseći na po dvadeset kružića.

Na svaki štapić od ražnjića nizati po pet kružića.

Poređati ih u pleh obložen pek-papirom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Kada su pečeni izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlede.

Viršle na ražnjiću servirati i poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: