Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čokoladni Kolač»Pita sa čokoladom, jabukama i grizom

Pita sa čokoladom, jabukama i grizom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k316
Pita sa čokoladom, jabukama i grizom
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
16/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Dušu dajemo za jedno parče sočne pite sa čokoladom, jabukama i grizom"

Potrebni sastojci

  • griz - 330 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • suvi kvasac - 2 kašičice
  • šećer - 150 g
  • jabuke - 2 komada
  • kiselo mleko - 50 g
  • maslac - 50 g
  • kakao - 20 g
  • glazura
  • crna čokolada - 90 g
  • sveže mleko - 50 ml
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu dodajte 150 ml toplog svežeg mleka. U njega dodajte kvasac, 2 supene kašike šećera i supene kašike griza. Dobro izmešajte, pokrijte i ostavite na 15-20 minuta da se aktivira.

Ogulite i izrendajte jabuke, dodajte ih u aktivirani kvasac zajedno sa kiselim mlekom, istopljenim maslacem, ostalim svežim mlekom i šećerom, dobro izmešajte.

Uz neprestano mešanje dodajte griz u etapama, na kraju dodajte prosejani kakao, mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

U tepsiju obloženu papirom za pečenje sipajte smesu, izrevnajte i ostavite na toplom da udupla svoj obim, na sat vremena.

Stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite otprilike 30 minuta dok čačkalica koju zabodete ne bude suva.

Pripremite glazuru tako što pomešate izlomljenu čokoladu sa mlekom i maslacem. Istopite ih dok se ne dobije homogena smesa uz neprestano mešanje na slaboj vatri.

Dobijenom čokoladnom glatkom glazurom zalijte pitu sa čokoladom i jabukama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: