Način pripreme
Pomešaju se suvi sastojci - brašno, so, kakao, hlebna soda, prašak za pecivo.
Mikserom umutimo meki maslac sa šećerom i dodajemo jaja jedno po jedno.
Dodajemo polovinu suvih sastojaka u maslac, posle dodajemo kafu sa mlekom i ostale suve sastojke.
Pripremamo kalup za tortu i sipamo gotovu smesu.
Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 35 minuta.
Ostavljamo da se ohladi i delimo čokoladne kore na dva dela.
Krem spremamo tako što topimo čokoladu na pari, dodajemo pavlaku i mešamo drvenom varjačom.
Na kraju dodajemo i maslac u čokoladni krem.
Sklapanje počinje tako što se stavlja krem na jedan deo kore, odozgo drugi deo.
Maže se odozgo i sa strane kremom i dobro se zagladi.
Ukrašava se po želji jednostavna čokoladna torta sa aromom kafe.