Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Pečeni karfiol sa sosom od majoneza

Pečeni karfiol sa sosom od majoneza

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Pečeni karfiol sa sosom od majoneza
Fotografije: Albena Asenova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Sjajno se kombinuju karfiol i sos od majoneza"

Potrebni sastojci

  • krafiol - 1 srednja glavica
  • majonez - 200 g
  • mirođija - 5 strukova
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • senf - 1 kašika
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • biber - 1/2 kašičice
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Iskidajte na ružice karfiol, operite i prebacite ga u namazanu posudu za pečenje.

Začinite biberom, maslinovim uljem i solju.

Zagrejte rernu na 200 stepeni, ispecite karfiol dok ne dobije prijatnu preplanulost.

U međuvremenu spremite sos od majoneza. Za taj cilj izgnječite beli luk i promešajte ga sa senfom, majonezom i biberom po ukusu.

U sos dodajte usitnjenu mirođiju i promešajte.

Ohlađen karfiol pospite sosom i servirajte.

Pečeni karfiol sa sosom od majoneza je mnogo ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: