Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Meze»Pohovani karfiol sa sosom od sira

Pohovani karfiol sa sosom od sira

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k120
Pohovani karfiol sa sosom od sira
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
24/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
10
"Servirajte pohovani karfiol sa ukusnim sosom od sira, da gosti umaču i da im bude još ukusnije"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 srednja glavica
  • brašno od spelte - 4 kašike
  • brašno od pirinča - 4 kaška
  • jaja - 4 komada
  • sir - 300 g
  • kiselo mleko - 300 g
  • brašno do belog luka - 1 kašičica
  • kari
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol se opere veoma dobro i nalomi se na male parčiće.

Stavlja se u šerpu sa hladnom vodom.

Kuva se 20 minuta nakon što provri, nakon čega se ringla isključuje i šerpa se ostavlja na ringli 10 minuta.

Nakon toga se karfiol vadi rešetkastom kašikom.

Jaja se promešaju u penu,

Dodaju se brašno od spelte i pirinač.

Promeša se veoma dobro i dodaje se so i maslinovo ulje tri kašike.

Promeša se veoma dobro.

Svako parče karfiola se potapa u smesu sa svih strana i prži se u zagrejanom maslinovom ulju na srednjoj temperaturi.

Pohovani karfiol se okreće sa svih strana.

Sir sa kiselim mlekom se promeša ručnim mikserom.

Dodaje se brašno u prahu, kari i maslinovo ulje 3 kašike.

Meša se veoma dobro.

Pohovani karfiol sa sosom od sira se servira kao meze za večeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: