Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Karfiol sa sosom od pavlake

Karfiol sa sosom od pavlake

ZoriZori
Guru
7292375k218
Karfiol sa sosom od pavlake
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 2
30/07/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Ako volite da jedete karfiol, onda je ovaj recept baš za vas i sigurno će vam se dopasti!"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 1 glavica srednje veličine
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • sveže mleko - 75 g
  • kačkavalj - 50 g krupno narendan
  • beli biber - 1/4 kašičice, fino mleven
  • muškatni oraščić - 1 prstohvat, narendan
  • šunka - 50 g kuvana
  • peršun - 1/2 veze, sitno iseckan
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol operite, očistite od listova, kraj drške skratite i zasecite dršku u oblik krsta.

Vodu sipajte u šerpu i nakon što provri dodajte so - oko 1 kašike. Stavite karfiol u kipuću slanu vodu, drškom prema dole. Pustite da se kuva oko 15 minuta ispod poklopca.

Za to vreme u drugu šerpu stavite pavlaku i mleko, umutite žicom i zagrejte na šporetu. Dodajte kačkavalj i mešajte dok se ne istopi.

Začinite sos rendanim muškatnim oraščićem, mlevenim belim biberom i solju. Šunka se iseče na tanke trake i takođe se stavi u sos. Ostavite na šporetu 5 minuta uz stalno mešanje.

Karfiol izvadite iz šerpe, prepolovite ga i stavite na dva tanjira ili ceo ostavite na tanjiru.

Prelijte obilno sosom i pospite sitno seckanim peršunom.

Karfiol sa sosom od pavlake je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: