Način pripreme
Bademe zapecite u suvom tiganju na 2 minute. Nakon toga dodajte bundevine semenke i zapecite i njih na još 2 minute. Ostavite da se ohlade.
Zalijte vrelom vodom urme i ostavite ih da se namoče na 15 minuta. Nakon toga ih ocedite i posušite na papirnom ubrusu.
Čokoladu i maslac istopite na vodenoj pari.
Stavite u blender orašaste plodove i urme. Sameljite ih.
U njih dodajte istopljeni maslac i čokoladu, kao i 2 supene kašike ruma.
Blendajte u kratkim pulsacijama koliko je potrebno da se pomešaju sastojci.
Od ove smese oblikujte male bombone sa urmama koje uvaljajte u iseckan badem.
Stavite svaku sirovu bombonu u papirne korpice i završite sa po jednim čokoladnim dražejem.
Od ove smese sam napravila 25 bombona od badema Valentinki, koje su savršen poklon za voljenu osobu.
Podelite praznike!