Način pripreme
Umutite viljuškom dva jaja sa malo soli.
Dodajte u njih sitan sir, suve začine po želji i prašak za pecivo.
Promešajte dobro.
Isecite topljeni sir na sitne kocke i dodajte i njega. Možete da ga zamenite kačkavaljem ili sirom.
Na kraju dodajte brašno od spelte i promešajte, tek toliko da se pomešaju sastojci.
Dobija se gusto i lepljivo testo.
Namažite ruke sa malo ulja i podelite testo na 6 delova.
Od svakog oformite lopticu, u čijem centru napravite rupu pomoću prsta.
Poređajte đevreke u posudu za pečenje, pokrivene papirom za pečenje.
Isecite maslac i stavite po malo parče u centar svakog đevreka.
Pospite semenom maka ili drugim semenkama po ukusu i stavite dijetalne đevreke da se peku u zagrejanoj rerni na 200 stepeni sa ventilatorom 15 minuta.