Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Đevreci u rerni sa susamom

Đevreci u rerni sa susamom

Kirilova452Kirilova452
Šegrt
275102
Đevreci u rerni sa susamom
Fotografije: Kirilova452
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
15
"Ukusni đevreci sa susamom za doručak - idealno buđenje"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • ulje - 4 kašike
  • šećer u prahu - 5 kašika, sa vrhom
  • soda - 2 kašičice
  • brašno - 500 g
  • susam - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutite sa šećerom dok ne pobele.

Postepeno dodajte ulje. Brašno prosejte i pomešajte sa sodom, ugašenom sa malo sirćeta.

Umesite testo za đevreke.

Razvaljajte u debeo pravougaonik i isecite na trake oko 2 cm.

Svaku traku umotajte u fitilj.

Dva fitilja se uvijaju i formira se đevrek.

Svaki đevrek premažite žumancem i obilato pospite susamom.

Pecite đevreke u rerni sa susamom na 160 stepeni oko 30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: