Način pripreme
Na pari topimo jednu crnu čokoladu. Ostavljamo da se malo ohladi i mažemo okrugle silikonske kalupa. Ostavljamo u frižideru da se stegne.
Topimo jednu belu čokoladu na pari. Dodajemo 4-5 kapi ruma i kašiku kokosovog brašna. Mešamo i ostavljamo da se ohladi.
Izvadimo kalupe iz frižidera i preko crne čkolade stavljamo belu. Oblikujemo kašikom.
Vraćamo nazad u frižider da se stegne i bela čokolada.
Kada se potpuno stegne, sklanjamo pažljivo iz kalupa i pomoću čačkalice pravimo crtice po braon delu tako će se dobiti efektna hrapavost.
U posudu stavljamo vodu i šećer i kuvamo dok se ne zgusne. Ovaj sirup ćemo koristiti za kokosovo mleko.
Serviramo čokoladni desert na šećernom pamuku, posut narendanom čokoladom od mente.
Leptir na kokosovom orahu od čokolade je takođe od čokolade.