Način pripreme
Prvo istopimo 40 grama maslaca i ostavljamo da se ohladi. Razbijemo jaja u duboku posudu, u njih dodajemo šećer i mutimo mikserom 5-6 minuta.
Prosejemo cimet, kakao, brašno i skrob. Malo po malo zajedno ih dodajemo u jaja. Dodajemo još prstohvat soli i počinjemo ponovo da mešamo, ali samo jednom gumenom špatulom.
Sipamo mlevene lešnike i ponovo mepamno 1-2 minutice. Na kraju ostaje da dodamo samo istopljeni maslac. Prethodno zagrevamo rernu na gornjem i donjem grejaču na 170°C.
Prebacujemo smesu u okruglu tepsiju sa padajućim dnom sa papirom za pečenje (tepsija prečnika 24 cm ili 18 cm). Pečemo otprilike 40 minuta.
Istopimo 150 g prirodne čokolade na vodenoj pari. U posebnoj posudi pomešamo drugih 100 g mlevenih lešnika sa šećerom u prahu solju. Pomešamo sastojke i na njih sipamo istopljenu čokoladu i umesimo nešto poput testa.
Vraćamo se već ispečenoj kori i sečemo je dugačkim nožem na tri jednaka dela. Uzimamo 400 ml slatke pavlake i mutimo je u sneg. Zatim je pomešamo sa čokoladnim testom od ranije.
Ponovo mešamo samo gumenom špatulom da ne bismo previše umutili pavlaku. Uzimamo kalup za tortu ili tanjir i u njega stavljaju tepsiju za pečenje, ali bez dna.
Stavljamo prvu koru. Natopimo je rumom i raspoređujemo deo krema za čokoladnu tortu. Tako stavljamo drugu koru i pravimo isto tako što pri trećoj ne stavljamo krem.
Ostavljamo sjajnu tortu na sat vremena u frižideru da se stegne. Za to vreme pravimo drugu koru. Ponovo istopimo jednu čokoladu do 50 g i pomešamo ih sa nutelom. Dodajemo maskarpone i mešamo dok se ne dobije homogen krem. Njime premazujemo tortu odozgo i sa svih strana. Dekorišemo fererno bombonama.
Neka vam je slatko sa tortom Ferero Rošer!