Način pripreme
Najpre listove oblandi staviti na pek-papir, prekriti čistom nakvašenom kuhinjskom krpom i ostaviti da omekšaju.
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice i staviti u šerpu. Dodati šećer, margarin, vanilin šećer, aromu ruma i na kraju sipati mleko i staviti na vatru. Mešati na laganoj vatri dok se svi sastojci ne otope i ne sjedine.
Zatim skloniti šerpu sa vatre, pa u smesu umešati mleveni keks i mlevene orahe.
Izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.
Pripremljenim filom premazati kockasti deo oba lista oblandi, pa ih iseći na po tri trake.
Dužinski urolati svaku traku i tako dobijate šest uskih, a dugačkih rolata.
Rolate ostaviti da odstoje sat vremena u frižideru, pa ih iseći na željenu dužinu i posuti šećerom u prahu.
Oblanda rolnice servirati i poslužiti.