Način pripreme
Za ovaj ukusni kokosov tart sa Nutelom prvo napravite osnovu.
Umutite jaje sa šećerom i vanilom. Prosejte brašno i u njega dodajte maslac iseckan na kocice. Istrljajte prstima dok se ne formiraju mrvice od maslaca. Dodajte kokosovo brašno i jaje sa šećerom. Umesite testo za osnovu za tart. Ako je potrebno, dodajte još malo brašna.
Odmah ga rasporedite u kalup za tart (26 cm) i stavite u frižider naa 15 minuta.
Za to vreme zagrejte rernu na 180 stepeni.
Izvadite osnovu za tart iz frižidera i izbockajte viljuškom. Stavite odozgo papir za pečenje i zrna mahunarki za težinu. Stavite da se peče na 20 minuta.
Za to vreme napravite nadev.
Stavite sitni sir i šećer u duboku posudu. Pasatorom pasirajte dok se ne dobije glatka, homogena smesa. Dodajte jaja i ponovo pasirajte.
Dobro je da koristite fini slatki sitni sir.
Na kraju dodajte kukuruzni skrob. Izmešajte dok ne postane homogeno.
Podelite smesu na dva dela. U jedan stavite kokosovo brašno, a u drugi krem od čokolade i lešnika koji prethodno treba da se istopi u posudi na vodenoj pari ili u mikrotalasnoj rerni ne duže od 30 sekundi. Izmešajte kako bi se sastojci dobro pomešali.
Izvadite osnovu za tart iz rerne, skinite papir i mahunarke i ostavite na 10 minuta da se ohlaadi malo.
Otvorite rernu kako bi spala temperatura, zato što se nadev peče na nižoj, tačnije na 140 stepeni.
Nakon toga kašikom zagrabite prvo jedan krem za nadev, nakon toga drugi tako što ih naizmenično slažete.
Stavljala sam po 2 supene kašike jednesmese i posle još 2 druge.
Čim nestanu oba krema uzmite drveni štapić i njime napravite šare počinjući od centra ka bordu.
Stavite tart da se peče u zagrejanoj rerni na 130 stepeni sa ventilatorom 30 minuta. Ovo vreme treba da bude dovoljno da se stvrdne, ali ipak nadgledajte, zato što je svaka rerna drugačija. Prilikom vađenja nadev je još mekan, ali nakon toga, kada se stvrdne dovoljno se stvrdnjava.
Ostavite kokosov tart sa Nutelom da se u potpunosti ohladi i posle servirajte ovaj izuzetni desert.
Neka vam je slatko!