Način pripreme
Keks za ove kolače sa kokosom saljemo i prelivamo rastopljenim maslacem.
Pritiskamo po dnu i ivicama kalupa za tart ili mali pleh (prečnika 20 cm) oblikujemo i ivicu.
Koru stavljamo u frižider da se stegne i za to vreme pripremamo krem od kokosa.
U šerpu sipamo 400 ml svežeg mleka i stavljamo da provri, a u ostalih 100 ml mleka rastvorimo 2 supene kašike kukuruznog skroba.
U mleko na vatri dodamo šećer i kokosovo brašno, kad se mleko ugreje, ali ne treba da provri, dodajemo čokoladu, izlomljenu na male komade.
Mešamo dok se čokolada ne rastopi potpuno i nakonn toga sipamo kukuruzni skrob, neprestano mešamo.
Kada se krem od kokosa dovoljno zgusne, skidamo sa vatre i sačekamo da se malo ohladi, pre nego što sipamo na koru od keksa.
Stavljamo tart od kokosa u frižider da se stegne i nakon toga ukrašavamo.
Savet:
Ako ne želite da se oseća kokosovo brašno u konzistenciji krema, pre nego što dodate čokoladu i skrob, procedite mleko.