Kokosov tart sa mirisom leta

21/05/2020
"Tart od kokosa je naš poziv za leto "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano17
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • keks - 165 g, sa maslacem
  • kravlji maslac - 80 g
  • za krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 2 supene kašike
  • bela čokolada - 80 g
  • koksovo brašno - 20 g
  • kukuruzni skrob - 2 supene kašike
  • za dekoraciju
  • kruške
  • pomorandže - ili drugo voće po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Keks za ove kolače sa kokosom saljemo i prelivamo rastopljenim maslacem.

Pritiskamo po dnu i ivicama kalupa za tart ili mali pleh (prečnika 20 cm) oblikujemo i ivicu.

Koru stavljamo u frižider da se stegne i za to vreme pripremamo krem od kokosa.

U šerpu sipamo 400 ml svežeg mleka i stavljamo da provri, a u ostalih 100 ml mleka rastvorimo 2 supene kašike kukuruznog skroba.

U mleko na vatri dodamo šećer i kokosovo brašno, kad se mleko ugreje, ali ne treba da provri, dodajemo čokoladu, izlomljenu na male komade.

Mešamo dok se čokolada ne rastopi potpuno i nakonn toga sipamo kukuruzni skrob, neprestano mešamo.

Kada se krem od kokosa dovoljno zgusne, skidamo sa vatre i sačekamo da se malo ohladi, pre nego što sipamo na koru od keksa.

Stavljamo tart od kokosa u frižider da se stegne i nakon toga ukrašavamo.

Savet:

Ako ne želite da se oseća kokosovo brašno u konzistenciji krema, pre nego što dodate čokoladu i skrob, procedite mleko.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar