Način pripreme
Namrvite kocku kvasca i dodajte u nju šećer, 100 ml toplog svežeg mleka i dve kašike brašna. Ostavite dok ne naraste - oko 15 minuta.
Pomešajte 350 ml toplog svežeg mleka sa 200 g kiselog mleka i promešajte.
Dodajte jedno jaje i belance od drugog, a sačuvajte žumance i promešajte.
Dodajte istopljen maslac i nastavite da mešate. U 1 kg brašna dodajte so i promešajte.
Napravite udubljenje, sipajte kvasac i promešajte. Dodajte i drugu smesu i nastavite da mešate.
Počnite da mesite testo, dodajući po malo brašna. Ostavite testo u rerni sat vremena na 50 stepeni.
Razvijte testo i posle ga isecite na trouglove. Stavite sir. Uvijte i stavite u posudu za pečenje na papir za pečenje.
Pomešajte odvojeno žumance sa dve kašike kiselog mleka i namažite kiflice.
Pospite ih susamom. Pecite slane kiflice 30 minuta na 180 stepeni.