Način pripreme
Koristila sam mediteransku ribu Bakalar. Možete da pripremite recept sa belom ribom po vašem izboru.
Recept je izuzetno ukusan i zdrav, možete pripremiti bakalara samo sa paradajzom, kaparima i maslinama nasicilijanski način.
Uključite rernu i ostavite je da se zagreje do 180℃. Stavite papir za pečenje na tepsiju ua pečenje.
Isecite paradajz na krupnije kockice ili kriške, a tikvice na srednje debele kolutiće, šargarepe na kolutiće. Izvadite semenke iz paprike i isecite na trakice ili kružiće, kako vam je lakše. Iz maslina izvadite koštice i nakon toga ih isecite.
Poređajte riblje filete, paradajz, tikvice, papriku i šargarepu u tepsiju. Na njih pospite iseckane masline i kapare. Pospite sa malo sušenog origana, belog luka u prahu, soli i crnog bibera. Pospite sa malo maslinovog ulja i pažljivo izmešajte povrće.
Pecite ribu otprilike 20 minuta, tj. dok povrće ne omekša i dok se riblji fileti ne ispeku.
Servitajte sa integralnim pirinčem, kinoom ili pečenim krompirom po želji.
Mediteranska riba sa povrćem je veoma ukusna.