Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Mediteranska riba sa povrćem

Mediteranska riba sa povrćem

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Mediteranska riba sa povrćem
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Evo kako i vi brzo, lako i veoma ukusno da spremite pečenu ribu sa povrćem"

Potrebni sastojci

  • bela riba - 4 fileta (svaki file je otprilike 150 g)
  • paradajz - otprilike 3 komada, srednji
  • tikvice - 2 velike
  • masline kalamata
  • paprike - 1 crvena i 1 žuta
  • kapar - 1 supena kašika
  • šargarepe - 2 komada
  • origano
  • beli luk u prahu
  • maslinovo ulje
  • so i crni biber
  • Po izboru
  • limunov sok - prilikom serviranja
  • integralni pirinač
  • kinoa - ili kuvani krompiri
* merne jedinice

Način pripreme

Koristila sam mediteransku ribu Bakalar. Možete da pripremite recept sa belom ribom po vašem izboru.

Recept je izuzetno ukusan i zdrav, možete pripremiti bakalara samo sa paradajzom, kaparima i maslinama nasicilijanski način.

Uključite rernu i ostavite je da se zagreje do 180℃. Stavite papir za pečenje na tepsiju ua pečenje.

Isecite paradajz na krupnije kockice ili kriške, a tikvice na srednje debele kolutiće, šargarepe na kolutiće. Izvadite semenke iz paprike i isecite na trakice ili kružiće, kako vam je lakše. Iz maslina izvadite koštice i nakon toga ih isecite.

Poređajte riblje filete, paradajz, tikvice, papriku i šargarepu u tepsiju. Na njih pospite iseckane masline i kapare. Pospite sa malo sušenog origana, belog luka u prahu, soli i crnog bibera. Pospite sa malo maslinovog ulja i pažljivo izmešajte povrće.

Pecite ribu otprilike 20 minuta, tj. dok povrće ne omekša i dok se riblji fileti ne ispeku.

Servitajte sa integralnim pirinčem, kinoom ili pečenim krompirom po želji.

Mediteranska riba sa povrćem je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti