Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk Crveni somot sa slatkom pavlakom

Čizkejk Crveni somot sa slatkom pavlakom

IvaIva
Početnik
7262
Čizkejk Crveni somot sa slatkom pavlakom
Fotografije: Iva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
12
"Odličan čizkejk koji možete spremiti čak i za najzahtevnije goste!"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • crveni somot - 300 g, ostali isečci od kore
  • kravlji maslac - 100 g
  • Za krem
  • pavlaka - 200 ml, tečna, slatka
  • krem sir - 250 g
  • želatin - 1 komad (po ukusu)
  • šećer u prahu - po ukusu
  • Za glazuru
  • bela čokolada - 100 g
  • pavlaka - 100 ml, tečna pavlaka
  • poslastičarska boja - 1 ili 2 kašičice, crvena gel boja
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru ovog unikatnog čizkejka izmrvimo isečke i dodajemo isopljeni maslac.

U tepsiji sa padajućim dnom oblikujemo koru i ostavljamo u frižideru na 30 minuta.

Za krem prvo rastvaramo želatin u 50 ml vode i ostavljamo da nabubri.

Mutimo pavlaku, dodajemo krem sir i šećer u prahu.

Nabubreli želatin stavljamo na vodenu pari da postane tečan, nakon toga ga dodajemo u krem i izmešamo.

Gotov krem stavljamo na koru.

Za glazuru izlomimo čokoladu u posudicu i dodajemo vruću pavlaku i mešamo dok se čokolada ne istopi.

Na kraju stavljamo 1-2 kašičice crvene gel boje. Ohlađenu hlazuru sipamo na naš čizkejk i ostavljamo i frižideru na 6-7 sati.

Nadam se da će vam se dopasti čizkejk Crveni somot sa slatkom pavlakom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: