Način pripreme
Za ovaj recept je važno svinjsko meso da bude na sobnoj temperaturi.
Šnicle su isečene na odgovarajuću denljinu, zato ih ne tanjimo. Meso se ne pere, već se upija dobro sa svih strana kuhinjskim ubrusom.
Osušene biljke dobro izmrvimo i dodajemo listove žalfije i dve kašike maslinovog ulja.
Preko lista streč folije posipamo ravnomeran sloj kombinacije biljaka.
Svinjske šnicle začinjavamo solju i sveže mlevenim biberom.
Poređamo ih preko folije i uvijamo u rolat. Tako će odstajati oko sat, a na taj način meso će bolje upiti arome.
Nakon toga ih potapamo zajedno sa polepljenim biljkama u marinadu. Ona se sastoji od svežeg mleka, belog vina, soka od limuna, belog luka isečenog na šajbne i maslinovog ulja.
Pokrivamo posudu streč folijom i ostavljamo u frižider tokom jednog dana i noći.
U zagrejanom tiganju zagrevamo svinjsku mast. U njoj zapečemo kratko sa obe strane od marinade oceđene svinjske šnicle.
Koristite štipaljku pri okretanju šnicli. Probodite viljuškom da se oslobode sokovi iz mesa.
Prebacujemo vratne šnicle u posudu za pečenje.
Belim vinom deglaziramo dno tiganja u kome smo zapekli meso. Smesu dodajemo u posudu za pečenje zajedno sa biljnom marinadom.
Pokrivamo čvrsto aluminijumskom folijom posudu za pečenje i pečemo 15-20 minuta na 200 stepeni.
Nakon što izvadimo zapečeno meso ostavljamo ga da odstoji 10-15 minuta ne sklanjajući foliju.
Za to vreme pripremamo sos sa biljkama i senfom (po receptu).
Serviramo svinjske šnicle u kombinaciji sa sosom, bogate teksture i aroma.