Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Krhke pileće šnicle sa parmezanom

Krhke pileće šnicle sa parmezanom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Krhke pileće šnicle sa parmezanom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Servirajte krhke pileće šnicle sa krompir pireom ili omiljenim mlečnim sosom od belog luka"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 4 komada (700 g) od buta
  • kiselo mleko - 200 g
  • jaje - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • parmezan - 100 g
  • prezle - 100 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Za ove krhke pileće šnicle koristila sam pileće meso od bataka bez kostiju i kože.

Svaku šniclu sam podelila na dva ili tri dela. Razume se, može da se planira i od cele.

Pospite meso solju i biberom.

U posudi pomešajte kiselo mleko, jedno jaje i tri čena gnječenog belog luka. Promešajte dobro. Dodajte u ovu smesu pileće meso i stavite u frižider na bar 2 sata.

Nakon toga pomešajte prezle i fino narendan parmezan. Uvaljajte svaku šniclu u ovu smesu i poređajte ih u posudu, pokrivenu papirom za pečenje.

Stavite da se peku u rerni zagrejanoj na 180 stepeni sa ventilatorom na 30-40 minuta, dok ne dobju prijatnu zlatastu preplanulost.

Servirajte krhke pileće šnicle sa parmezanom sa krompir pireom ili omiljenim mlečnim sosom od belog luka.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: