Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Krhke šnicle sa svežim kupusom i lukom

Krhke šnicle sa svežim kupusom i lukom

Todorinka BernardovaTodorinka Bernardova
Inovator
14925523
Krhke šnicle sa svežim kupusom i lukom
Fotografije: Todorinka Bernardova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Krhke šnicle sa svežim kupusom i lukom su kombinacija koja nikada ne dosadi."

Potrebni sastojci

  • šnicle - 6 komada, svinjska pleća ili drugo meso
  • kupus - 1/2 glavice
  • luk - 2 komada
  • biber
  • aleva paprika
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • so
  • ulje
  • pivo - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle se istucaju i začine alevom paprikom i biberom, solju i uljem.

Kupus se seče na sitno i razvuče se u posudu za pečenje.

Soli se, posipa se alevom paprikom i biberom i preliva se uljem.

Luk se seče na krugove i poređa se preko isečenog kupusa. To se seku i čenovi belog luka.

I tako se preko luka poređaju začinjene šnicle. Prelivaju se pivom.

Pokrivaju se folijom i peku se u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko sat vremena. Sklanja se folija i zapeče se kratko da dobije boju, da ne bude suvo.

Serviramo gotove šnicle sa kupusom iz posude za pečenje.

Jedemo dok je jelo još toplo.

Krhke šnicle sa svežim kupusom i lukom su kombinacija koja nikada ne dosadi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: