Način pripreme
Operite listove kovrdžavog kupusa i iskidajte ih na komadiće, skidajući tvrde žilice u sredini. Merite tek nakon što ste očistili kelj od drški (treba da bude 100 grama).
Napravite dresing za salatu tako što ogulite i sameljete avokado sa soja sosom, limunovim sokom, malsinovim uljem, malo soli i melasom od nara.
Sipajte dresing u zelene kovrdžave listiće kelja i mešajte dok ne postanu krhki. Mnogo bi vam olakšalo ako imate kuhinjski robot/multikuker na kom možete da podesite samo funkciju mešanje.
On će odradite ovaj posao umesto vas i nećete morati da pokazujete nikakav trud.
Važno je da se kelj istrlja zato što inače nejgovi listovi budu tvrđi, a nakon što postanu mekani postaju zaista raskošni.
Kada ste gotovi, sitno iseckajte šargarepu i papriku i dodajte ih u salatu.
Ponovo izmešajte i servirajte sa drugim avokadom iseckanim na komadiće i poređanim odozgo, kao i mekanim aromatičnim sirom (poprečno izmrvljenim).
Neverovatan ukus i svežina se nalaze u ovoj odličnoj salati od povrća, a osim toga je i veoma korisna i ima detoksikirajući efekat.
Salata od kelja i avokada je gotova.