Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Špagete sa pavlakom i kobasicom

Špagete sa pavlakom i kobasicom

Karina JekovaKarina Jekova
Pomoćnik kuvara
7522581
Špagete sa pavlakom i kobasicom
Fotografije: Anonymous
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Interesantna, brza i iznenađujuće ukusna improvizacija špageta sa Lionskom kobasicom, koju svako može da pripremi i da pojede stvarno ukusan obrok"

Potrebni sastojci

  • špagete - 1 pakovanje
  • za sos
  • pavlaka za kuvanje - oko 700 ml
  • kobasica - 250 g (Lionska)
  • kačkavalj - 150 - 200 g
  • beli luk - 3 - 4 čena (veći)
  • bosiljak - svež ili sušen
  • kari - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - ili ulje - 1 - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. Kada su gotove, ocedite ih i dobro operite pod mlazom vode.

Dok se kuvaju, pripremite Lionsku kobasicu koju ste isekli na sitne komade. Kačkavalj narendajte, a čenove belog luka sitno iseckajte.

Zagrejte masnoću u koju prvo dodajte beli luk, pazite da ne zagori, dodajte Lionsku kobasicu. Lagano propržite i dodajte pavlaku.

Kada smesa proključa dodajte izmrvljeni bosiljak (ako je suv), kari i so (može biti slanije, tako da kada dodavate špagete bude savršenog ukusa). Na kraju dodajte kačkavalj i mešajte dok se ne istopi pa sklonite sa vatre.

Rasporedite špagete u duboke tanjire i prelijte ih sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: