Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Bela pica sa pavlakom, kobasicom i tikvicama

Bela pica sa pavlakom, kobasicom i tikvicama

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Bela pica sa pavlakom, kobasicom i tikvicama
Fotografije: Ivelina
1 / 3
04/02/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Uživajte u ovoj veoma ukusnoj pici"

Potrebni sastojci

  • Testo
  • brašno - 400 g
  • voda - 240 ml
  • živi kvasac - 25 g ili kesica suvog (10 g)
  • so - 1/2 kašičice
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • Nadev
  • sirova kobasica - 200 g
  • tikvice - 1 komad, mala do srednja, naseckana na rende (ili zamenite pečurkama)
  • kisela pavlaka - 200 g
  • kačkavalj - 150 g, po izboru, suvi sir skamorca ili drugi
* merne jedinice

Način pripreme

Jedna bela pica, drugačija od obične, ukusna i ukusna, ali i delikatna i originalna.

Da biste napravili ovu picu, prvo treba da napravite osnovno testo za picu.

Pomešajte brašno sa solju, maslinovim uljem i vodom u kojoj ste rastvorili kvasac i mešajte sve sastojke dok se ne dobije glatko i kompaktno testo.

Testo stavite u posudu i ostavite ga da nadođe dok ne udvostruči svoju zapreminu.

Uzmite testo i podelite ga na dve kore.

Svaku koru raširite u kalupu za picu i po testu rasporedite pavlaku i male komadiće kobasice, odozgo izrendanu tikvicu, pomešanu sa malo pavlake.

Zalijte mlazom maslinovog ulja i pecite picu u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15-20 minuta.

Izvadite picu iz rerne, rasporedite kačkavalj, nakon čega je stavite ponovo u rernu na otprilike 3-4 minute.

Izvadite picu iz rerne i servirajte vruću.

Bela pica sa pavlakom, kobasicom i tikvicama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: