Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pile sa parmezanom i domaćim prezlama

Pile sa parmezanom i domaćim prezlama

WackyWacky
Početnik
421
Pile sa parmezanom i domaćim prezlama
Fotografije: Wacky
1 / 3
09/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Neka vam je ukusno sa ovim piletom sa parmezanom i domaćim prezlama"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 komada
  • Za prezle
  • stari hleb - 1/2 ili 1 francuski hleb
  • so
  • biber
  • beli luk u prahu
  • krekeri od kačkavalja
  • parmezan
  • Da se uvalja
  • jaje
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

U brašno stavljamo suvi hleb sa solju, biber, izrendani parmezan (veća količina), beli luk u prahu i krekere.

Lično ja stavljamo količinu sastojaka po ukusu. Blenda se dok se ne dobije oblik mrva, dajte više pauze uređaju ukoliko ima potrebe. Sipajte u posudu i ostavite sa strane.

Iseckajte grudi kroz sredinu tip leptir i tanko istucajte ukoliko ima potrebe.

Mutite jaja u posebnoj posudi i stavite brašno u drugu.

Uvaljajte prvo piletinu brašnom-jajetom-domaćim prezlama - možete da se uradi i drugo uvaljivanje, a zatim samo jaje-prezle.

Pržite pohovano pile dok ne postane zlatkasto u zagrejanom ulju 3-4 minuta sa svake strane.

Možete da ispečete pileće šnicle u rerni na 200°C 30-40 minuta.

Neka vam je ukusno sa ovim piletom sa parmezanom i domaćim prezlama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: