Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pohovana piletina sa prezlama u rerni

Pohovana piletina sa prezlama u rerni

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k446
Pohovana piletina sa prezlama u rerni
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
18/09/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Hrskava korica i sočno meso - to vam obećavamo i to ćete i dobiiti, ako tačno sledite recept"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 2 komada
  • prezle - 3 - 4 kašike
  • jaja - 2 komada
  • začin za piletinu
  • brašno - 3 - 4 kašike
  • maslinovo ulje
  • peršun - suv
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Ako su pileći bataci veliki, isecite ih na dva dela. Očistite ih.

Posolite ih i marinirajte sa maslinovim uljem oko 20 minuta.

Pomešajte 3-4 kašike brašna sa biberom i uvaljajte batake.

Umočite ih u razmućeno jaje, pa sa svih strana uvaljajte u prezle u koje ste dodali začin za piletinu i sušeni peršun.

Poređajte batake na pleh obložen kuhinjskim papirom i pohovanu piletinu pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni do hrskave zlatne kore.

Pohovana piletina sa prezlama u rerni je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: