Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ćufte od Krompira»Krompir ćufte sa panko prezlama u rerni

Krompir ćufte sa panko prezlama u rerni

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Guru
157511k41
Krompir ćufte sa panko prezlama u rerni
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 8
02/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
23
"Neka vam je ukusno sa ovim hrskavim spolja i mekanim iznutra ukusnim krompir ćuftama!"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1.5 kg
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • kačkavalj - 150 g
  • sir - 200 g
  • čubar - 1 kašičica
  • crni biber - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • jaja - 2 komada
  • protein - 1 doza, biljni /nije obavezan/
  • mladi luk - 1/2 vezice, pera
  • kumin - 1 kašičica
  • Za sos
  • mirođija - 1 vezica
  • beli luk - 4 čen
  • mladi luk - 4 - 5 pera
  • majonez - 2 supene kašike
  • kisela pavlaka - 3 supene kašike
  • kiselo mleko - 5 supenih kašika
  • so - po ukusu
  • čubar - 1 kašičica
  • crni biber - 1 kašičica
  • Da se uvalja
  • panko prezle - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se opere, oguli se i skuva se ceo u ključaloj, posoljenoj vodi. Kada se skuva, ostavlja se na kratko da se ohladi.

Izrenda se u veliku posudu na krupno rende. Luk se oguli i seče se veoma sitno.

Beli luk se guli i vrhom noža se gnječi u pastu. Mladi luk se sitno secka.

Obe vrste luka i belog luka se dodaju u krompir. Sir i kačkavalj se takođe rendaju na krupno rende i dodaju se u smesu.

Slede jaja tako što bi bilo dobro da ih prvo razbijete u malu posudu, zato što ponekad ima krvi po njima i tako ćete sprečiti glavobolju.

Nakon toga se dodaju začini sa krompir ćufte i protein i sve se veoma dobro meša.

Tepsija rerne se oblaže papirom za pečenje i premazuje se uljem. Rerna se uključuje na 200 stepeni.

Od smese vlažnim rukama se oblikuju krompir ćufte, koje se uvaljaju u panko prezle i ređaju se u tepsiju. Kod mene je ispalo 25 ćufti. Stavljaju se da se peku tako što vreme zavisi od rerne.

Kod mene pečenje je oduzelo otprilike sat ili dok ne dobije zlatastu boju.

U međuvremenu se pravi sos od belog luka. U posudu se sipa majonez, kisela pavlaka i kiselo mleko. Dodaju se začini.

Pera mladog luka se veoma sitno naseckaju i dodaju se u posudu. Mirođija se nasecka i takođe se dodaje u posudu.

Beli luk se oguli i pretvara se u pastu vrhom noža. Sve se veoma dobro izmeša.

Kada se vegetarijanske ćufte ispeku, ređaju se na rešetku i ostavljaju se da se ohlade. U odgovarajući tanjir za serviranje se stavlja sos i na njega se rađ nekoliko ćufitca od krompira.

Poslužuju se sa čašom vina ili drugim pićem po izboru!

Krompir ćufte sa panko prezlama u rerni su sve što vam treba danas.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: