Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pilav»Pilav sa ćuretinom i šafranom

Pilav sa ćuretinom i šafranom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Pilav sa ćuretinom i šafranom
Fotografije: Evgenia
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Ukusan pilav sa ćuretinom i šafranom"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 150 g
  • voda - 230 ml
  • ćureće meso - 200 g, grudi ili dr.
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 2 komada, star
  • beli luk - 1 čen
  • beli biber
  • maslinovo ulje
  • šafran - 1 prstohvat
  • bujon od povrća - 1/2 kocke
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo ćureće meso u šerpi sa vodom, zajedno sa oljuštenom glavicom luka i solju. Pirinač (koristila sam onaj za suši) se skuva u vodu (230 ml) u kojoj je rastvoren i bujon.

Čim voda provri, smanjujemo ringlu na najniži stepen i kuvamo dok ne bude gotovo. Posle ostavljamo sa strane pirinač da se ohladi.

U tiganju sa maslinovim uljem zapržimo narendan luk (drugu glavicu luka), šargarepu narendanu na krupno, na sitno isečen beli luk. Dodajemo beli biber.

Ne stavljamo so, jer je bujon od povrća dovoljno slan.

Nakon što omekša šargarepa, dodajemo skuvani pirinač i skuvano ćureće meso, iskidano na male komadiće.

Promešamo tako pilav na ringli oko 10 minuta (pazimo da se pirinač ne zalepi za tiganj).

Na kraju stavljamo prstohvat šafrana i mešamo drvenom špatulom. Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: