Način pripreme
Umutiti kvasac u posebnom sudu sa kašikom šećera, pola čaše mlake vode i kašikom brašna. Posle nekoliko minuta bi trebalo da kvasac počne da fermentiše i da počne da se uvećava količina u posudi.
Umutiti jedno jaje, ulje, so i nadošli kvasac. U ujednačenu smesu dodavati brašno i umesiti testo. Ne treba dodati ukupnu količinu brašna odjednom, već po malo da se dobije meko testo (možda neće biti potrebno da se iskoristi navedena količina brašna - zavisi od vrste i tipa bračna koje koristite). Ostaviti ga na toplom da naraste.
Naraslo testo umesiti ponovo i razvući ga oklagijom, tako da bude debljine oko 1 cm i seći trouglove.
Za nadev umutiti jedno belance sa sirom. Filovati svaki trougao i ređati u pleh.
Ostaviti kiflice da narastu oko 15 minuta i premazati umućenim žumancetom u koje je dodata kašika mleka.
Slane jogurt kiflice posuti susamom i peći na 180 stepeni.
Lepe su i bez fila, samo posute susamom.
Prijatno uz Slane jogurt kiflice!