Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Kiflice»Slane jogurt kiflice

Slane jogurt kiflice

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
168152364861
Slane jogurt kiflice
Fotografije: Korisnik#308162
1 / 3
15/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Dobar doručak za dobar dan Prijatno!"

Potrebni sastojci

  • jogurt - 300 ml
  • brašno - 600 g
  • jaje - 1 kom.
  • ulje - 50 ml
  • kvasac - 1 kesica suvog ili 1 pakovanje svezeg kvasca
  • šećer - 1 s.k.
  • so - 1 k.k.
  • ZA NADEV i PREMAZIVANJE
  • sir
  • jaje - 1 kom.
  • mleko - 1 s.k.
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Umutiti kvasac u posebnom sudu sa kašikom šećera, pola čaše mlake vode i kašikom brašna. Posle nekoliko minuta bi trebalo da kvasac počne da fermentiše i da počne da se uvećava količina u posudi.

Umutiti jedno jaje, ulje, so i nadošli kvasac. U ujednačenu smesu dodavati brašno i umesiti testo. Ne treba dodati ukupnu količinu brašna odjednom, već po malo da se dobije meko testo (možda neće biti potrebno da se iskoristi navedena količina brašna - zavisi od vrste i tipa bračna koje koristite). Ostaviti ga na toplom da naraste.

Naraslo testo umesiti ponovo i razvući ga oklagijom, tako da bude debljine oko 1 cm i seći trouglove.

Za nadev umutiti jedno belance sa sirom. Filovati svaki trougao i ređati u pleh.

Ostaviti kiflice da narastu oko 15 minuta i premazati umućenim žumancetom u koje je dodata kašika mleka.

Slane jogurt kiflice posuti susamom i peći na 180 stepeni.

Lepe su i bez fila, samo posute susamom.

Prijatno uz Slane jogurt kiflice!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: