Slane kiflice sa kvascem

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2385
2
6
15/02/2018
"Ne kažemo da su savršene, kažemo samo da smo pojeli ceo tanjir u jednom dahu "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 007
  • Pregledi tokom meseca209
  • Pregledi tokom sedmice93
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • kvasac - 20 g
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 1 šoljica
  • so - 1 prstohvat
  • za nadev
  • sir - 150 g ili kačkavalj
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • maslac - 70 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte 1/3 mleka, razmutite kvasac u njemu i ostavite da naraste. Umutite jaja i dodajte preostalo sveže mleko, ulje, prstohvat soli, narastao kvasac i prosejano brašno.

Zamesite meko testo i podelite ga na 4 lopte, pa ih oklagijom razvijte u kore prečnika 20 cm. Isecite svaku koru na 4 dela, pa svaki deo posipajte sa malo izmrvljenog sira ili krupno rendanog kačkavalja i uvijte u kiflice.

Premažite uljem tepsiju ili obložite je papirom za pečenje, poređajte kiflice i ostavite ih da narastu oko pola sata. Umutite 1 žumance sa malo vode i premažite narasle kiflice, a između njih stavite komadiće maslaca.

Pecite na 150 stepeni dok ne porumene.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar