Način pripreme
U odgovarajuću posudu usuti kvasac, šećer, dodati 1 kašiku brašna, uliti mlaku vodu i izmešati ručnom žicom za mućenje.
Umešati ulje, kiselu pavlaku, so i izmešati. Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.
Ostaviti da odstoji 30 minuta prekriveno čistom kuhinjskom krpom.
Izručiti testo na brašnom posutu radnu površinu i oklagijom razvući u veći krug, pa iseći na 16 trouglova i uviti kiflice.
Pleh obložiti pek-papirom i poređati pripremljene kiflice. Razmutiti jaje i prema! zati kiflice, pa ih posuti susamom. Margarin iseći na kockice, pa na svaku kiflicu staviti po jednu kockicu margarina.
Peći 25 minuta na 180 stepeni.
Gotove kiflice izvaditi uz rerne i ostaviti ih da se prohlade prekrivene čistom kuhinjskom krpom.
Slane kiflice sa susamom servirati i poslužiti.
Prijatno!
Komentari