Način pripreme
Za testo: U dublju posudu usuti 50 g brašna, dodati suvi kvasac, šećer i izmešati. Potom dodati mlaku vodu, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. Nakon toga dodati jogurt, ulje, so i preostalo brašno (450 g) i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta.
Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom rastanjiti u oblik pravougaonika. Iseći na trouglove. Uviti od debljeg ka tanjem kraju, formirajući kiflice.
Kiflice poređati u pleh obložen pek-papirom, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 45 minuta.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta.Gotove kiflice uzvaditi iz rerne, premazati ih uljem i ostaviti ih da se prohlade.Servirati i poslužiti.
Savet: Jogurt držati na sobnoj temperaturi minimum pola sata pre upotrebe, nikako ne koristiti čim ga izvadite iz frižidera.
Kiflice su veoma mekane i ukusne, probajte. Prijatno!