Način pripreme
U odgovarajuću posudu se sipa toplo sveže mleko, kvasac, šećer i brašno, meša se i ostavlja se dok se kvasac ne aktivira.
U drugoj dubokoj posudi se mute jaja, kiselo mleko, so i aktivirani kvasac. Brašno se dodaje i meša se dok se u potpunosti ne homogenizuje, sipa se u malim količinama topla voda dok se ne dobije glatka gusta kaša.
Palačinke se peku ispod sača koji se premazuje masnoćom.
Kada se ispeku premazuju se maslacem.
U sredinu se stavlja po 1 supena kašika domaće mlečne salate, vezuje se u zavežljaj sa grančicom mirođije.
Mlečna salate se pravi na sledeći način:
Krastavac se opere, po želji guli i seče na kockice koje se dodaju u ceđeno mleko. Istuca se beli luk i dodaje se u salatu, začinjava se solju, uljem i mirođijom.
Dekoriše se orasima.
Bon Apetit sa efektnim zavežljajima od palačinki!