Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Brza predjela»Pileće džigerice na seoski način sa vinom

Pileće džigerice na seoski način sa vinom

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3491371k
Pileće džigerice na seoski način sa vinom
Fotografije: Doni Niki
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Džigericama na seski način niko ne može da odoli"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 1 kg
  • luk - 1 vezica, mladi
  • ulje - 60 ml
  • beli luk - 2 struka, mladi
  • šargarepe - 2 komada
  • zelene paprike - 1 komad
  • vino - 1 šolja (belo ili roze)
  • paradajz pire - 3 supene kašike (ili sok od paradajza - 1 šolja)
  • šećer - 1 prstohvat
  • so
  • crni biber
  • čubar
  • aleva paprika
  • peršun - 1/2 vezice
  • za potapanje
  • sveže mleko - 1 šolja
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerice se operu pod mlazom vode i namoče se na sat vremena u svežem mleku.

U šerpici se proprži iseckani luk i beli luka sa uljem na kratko, dodaju se iseckane šargarepe na kolutiće, dinstaju se 5-6 minuta i zatim se dodaje džigerica oceđena od svežeg mleka.

Prži se dok spoljašnji omotač ne postane sivo-beli, sipa se vino i začinjava se nabrojanim začinima osim solju, ona se stavlja na kraju.

Džigerice na seoski način se kuvaju dok ne budu gotove. Ukusno brzo jelo se posipa svežim peršunom.

Dekoriše se kriškama limuna!

Bon Apetit sa mojim pilećim džigericama na seoski način sa vinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: