Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Pileće džigerice na seoski način iz rerne

Pileće džigerice na seoski način iz rerne

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Pileće džigerice na seoski način iz rerne
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
19/07/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sočne džigerice, jednostavno pripremljene u rerni - sada vam treba samo jedan topao hleb i dobro društvo da uživate u jelu"

Potrebni sastojci

  • pileće iznutrice - 500 g
  • luk - 2 velike glavice
  • beli luk - 1 glavica
  • paprike - 2 komada, velike
  • paradajz - 700 ml, sterilizovan
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 60 ml
  • brašno - za valjanje
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • belo vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Operite džigerice i dobro ih osušite. Uvaljajte jednu po jednu u brašno i poređajte u pleh, namazan uljem.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 250 stepeni i pecite dok sečete povrće.

Isecite luk na polumesec, beli luk i paprike na ivice. Izvadite pleh sa pečernim džigericama i odozgo stavite povrće.

Posolite i pospite biberom i čubrom po ukusu i prelijte jelo paradajz, u koji ste pre toga dodali kašičicu šećera, to se radi da bi se smanjila kiselina paradajza.

Sipajte čašu belog vina (može i voda) i vratite pleh u rernu.

Pecite pileće džigerice na seoski način oko 40 minuta na 250 stepeni, povremeno promešajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: