Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra sa pirinčem i šargarepom

Svinjska rebra sa pirinčem i šargarepom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Svinjska rebra sa pirinčem i šargarepom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
3
"Svinjetina sa pirinčem i šargarepom - jednostavan i ukusan recept za svakoga"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 600 g
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 300 g
  • šargarepa - 2 komada
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte ulje, a kada se zagreje, dodajte luk, iseckan na sitno i posolite sa malo soli.

U luk dodajte narendanu šargarepu i pirinač.

Kada se sve dobro uprži, dodajte 1 litar vode.

Uzmite tepsiju, sipajte u nju pirinaš i šargarepu i pospite biberom.

Prethodno začinite rebra sa malo soli i bibera i ispecite ih. Možete to učiniti i na roštilju i u rerni.

Poređajte rebra preko pirinča i stavite svinjetinu sa pirinčem u rernu da se peče na 220 stepeni oko 20 minuta ili dok pirinač ne bude gotov.

Kod posluženja i po vašoj želji, svinjska rebra sa pirinčem i šargarepom pospite sa malo bibera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: