Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra sa pirinčem i pečurkama

Svinjska rebra sa pirinčem i pečurkama

Svinjska rebra sa pirinčem i pečurkama
Fotografije: Ekaterina Jordanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Jedan klasičan recept, koji kad god da napravite, rezultat će uvek biti odličan"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 kg
  • luk - 2 glavice
  • pečurke - 250 g, sveže
  • pečene paprike - 3 - 4 komada
  • pirinač - 1 šolja
  • voda - 4 šolje, ili bujon
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • biber - u zrnu
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Sivnjska rebra skuvajte unapred.

U masnoći zapržite sitno isečen luk, dodajte pečurke isečene na tračice, kad omekšaju stavite i isečene pečene paprike.

Dodajte očišćen i opran pirinač, zrna bibera, alevu papriku, so po ukusu i 2 šolje vode (bujona).

Prebacite pirinač u posudu za pečenje, poređajte svinjska rebra i dodajte preostale dve šolje vode (bujona).

Pecite u umerenoj rerni dok ne bude gotovo.

Gotov pirinač pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: