Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Ramen sa piletinom

Ramen sa piletinom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Ramen sa piletinom
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Probajte ovu odličnu varijantu Ramena sa piletinom"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • mladi luk - 1/2 vezica
  • edamame - 1 šolja
  • soja sos - 4 supene kašike
  • bujon od kostiju - 800 ml
  • đumbir - 1 prst
  • so
  • crni biber
  • spanać - 1 šaka
  • beli luk - 3 čena
  • nudle - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Začinjavamo pileći file solju i crnim biber. Propržimo ga dok ne postane zlatast u dubokoj posudi.

U istu posudu sipamo bujon. Možete da koristite i pileći, ali ja više volim zasićen ukus gustog telećeg bujona. U njega dodajemo beli luk i đumbir koji možemo da ne sečemo, s obzirom na to da ćemo ih pre serviranja odstraniti.

Vraćamo meso u bujon i ostavljamo na ringli na otprilike 15 minuta.

Po potrebi razređujemo bujon s malo vode.

Skuvamo jaja tako što je važno da ne ostanu rovita. Ako imate vremena, dobro bi bilo da ona takođe odstoje u bujonu, ali ukoliko nemate mnogo vremena, možete preskočiti ovaj korak.

Pripremamo nudle prema uputstvima na pakovanju. Postoje posebe ramen noodles, ali u tom trenutku nisam raspolagala takvim nudlama i iskoristila sam obične nudle od jaja.

Ako koristite zamrznuti edamame, treba da ga skuvate na kratko. Ovo su mlada zrna soje, veoma su krhka i pripremaju se veoma brzo. Prodaju se i blanširani.

Poslužujemo supu Ramen vruću tako što u duboku posudicu ili tanjir za supu stavljamo nudle.

Zalivamo ih proceđenim bujonom. Odozgo ređamo kriške mesa, spanać, prepolovljeno jaje i malo edamamea.

Ramen sa piletinom posipamo krupno iseckanim mladim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: