Pita sa piletinom i prazilukom

04/11/2017
"I baš kad ste pomislili da ste probali sve pite na svetu, predstavljamo vam našu pitu sa piletinom i prazilukom "
Priprema30 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 600
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće batake u posoljenoj vodi dok ne bude gotovo. Ocedi se, koža se skida, meso se iseče ili iskida na male komade, a deo bujona se procedi.

Ugrevamo ulje u tiganju i propržimo sitno iseckan praziluk dok ne omekša. Pomešamo praziluk i pileće meso, začinomo solju, biberom i čubrom - to je nadev.

U namazan pleh se stavlja jedna kora, posipa se sa malo ulja, preko nje druga kora, posipa se pilećim nadevom i rukom se sipa malo od bujona.

Nakon toga ponovo dve kore, nadev i tako dok se ne potroše svi sastojci. Iseče se na kocke ili kao torta na parčiće.

U posudi se umute jaja, dodaje se kiselo mleko sa umućenim prstohvatom sode i prostohvatom soli i dodaje se u sveže mleko. Ako nemate sveže mleko možete dodati bujon. Pita se preliva i drma se gore-dole da upije smesu između kora.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Serviramo posudu sa sitno iseckanim pešrunom i posudicom kiselog mleka. Ukus je čudan, ali uvek treba da se proba nešto novo!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar