Način pripreme
Skuvajte pileće batake u posoljenoj vodi dok ne bude gotovo. Ocedi se, koža se skida, meso se iseče ili iskida na male komade, a deo bujona se procedi.
Ugrevamo ulje u tiganju i propržimo sitno iseckan praziluk dok ne omekša. Pomešamo praziluk i pileće meso, začinomo solju, biberom i čubrom - to je nadev.
U namazan pleh se stavlja jedna kora, posipa se sa malo ulja, preko nje druga kora, posipa se pilećim nadevom i rukom se sipa malo od bujona.
Nakon toga ponovo dve kore, nadev i tako dok se ne potroše svi sastojci. Iseče se na kocke ili kao torta na parčiće.
U posudi se umute jaja, dodaje se kiselo mleko sa umućenim prstohvatom sode i prostohvatom soli i dodaje se u sveže mleko. Ako nemate sveže mleko možete dodati bujon. Pita se preliva i drma se gore-dole da upije smesu između kora.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Serviramo posudu sa sitno iseckanim pešrunom i posudicom kiselog mleka. Ukus je čudan, ali uvek treba da se proba nešto novo!