Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Raviole sa piletinom i spanaćem

Raviole sa piletinom i spanaćem

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Raviole sa piletinom i spanaćem
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
3
"Ne obećavamo da će biti jednostavno, ali garantujemo da će biti jedinstvenog ukusa"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 3 komada, srednje veličine
  • brašno - 300 - 320 g semolina i dodatno za posipanje
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • za nadev
  • mocareča - 50 g
  • rikota - 3 - 4 supene kašike
  • parmezan - 50 g
  • jaja - 1/2 komada, umućeno
  • za sos
  • pileći file - 150 g
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • paradajz sos - 100 ml sa bosiljkom
  • beli luk - 1 čen
  • origano - 1 kašika
  • spanać - 3 supene kašike blanširan i isečen
  • paprika - 1 komad, pečena i oljuštena
  • pileći bujon - 200 ml
  • sveže mleko - 100 ml
  • mocarela - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite testo za raviole, tako što napravite udubljenje u brašnu i sipajte maslinovo ulje i prethodno umućena jaja. Zamesite tvrdo testo.

Uvijte ga u foliju i ostavite oko 30 minuta da odstoji. U međuvremenu pomešajte tri vrste sira sa jajetom i pripremite nadev.

Kad testo bude gotovo razvucite ga na mašini za testeninu na tanke listove. Isecite okruglim kalupom. Potopite prsto umalo vode i namažite po ivicama kruga.

Stavite malo od nadeva. Odozgo poklopite drugim krugom. Lagano pritisnite oko nadeva da se zalepe ivice i da izbacite vazduh.

Isecite pileći file na male kockcie. Ugrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju na umerenoj vatri.

Propržite kockcie piletine oko 7 minuta, mešajte da se zaprže sa svih strana. Dodajte beli luk i origano. Promešajte i kuvajte oko 2 minuta još.

Dodajte spanać i prethodno ispečenu i sitno iseckanu papriku. Promešajte i dodajte paradajz sos, mleko i bujon. Lepo promešajte.

Ostavite sos da provri i dodajte raviole. Kuvajte oko 7 minuta i dodajte mocarelu, iskidanu na komade. Kuvajte još oko 3-5 minuta da se rastopi i skinite sa vatre.

Napomena: Od sastojaka za testo sam napravila oko 60 tortelina i raviola sa različitim nadevom i uprkos tome je ostalo testa.

Trudite se da prilikom izbora kalupa za sečenje paste pravite šro je moguće manje nepotrebnih isečaka, zato što već razvujeno i isečeno testp postaje tvrdo i posle kad se izgnječi lopta, ne može (ili je previše testo) da se ponovo razvije i oblikuje list.

Sastojci su za oko 20 raviola.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: