Način pripreme
Zamesite testo za raviole, tako što napravite udubljenje u brašnu i sipajte maslinovo ulje i prethodno umućena jaja. Zamesite tvrdo testo.
Uvijte ga u foliju i ostavite oko 30 minuta da odstoji. U međuvremenu pomešajte tri vrste sira sa jajetom i pripremite nadev.
Kad testo bude gotovo razvucite ga na mašini za testeninu na tanke listove. Isecite okruglim kalupom. Potopite prsto umalo vode i namažite po ivicama kruga.
Stavite malo od nadeva. Odozgo poklopite drugim krugom. Lagano pritisnite oko nadeva da se zalepe ivice i da izbacite vazduh.
Isecite pileći file na male kockcie. Ugrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju na umerenoj vatri.
Propržite kockcie piletine oko 7 minuta, mešajte da se zaprže sa svih strana. Dodajte beli luk i origano. Promešajte i kuvajte oko 2 minuta još.
Dodajte spanać i prethodno ispečenu i sitno iseckanu papriku. Promešajte i dodajte paradajz sos, mleko i bujon. Lepo promešajte.
Ostavite sos da provri i dodajte raviole. Kuvajte oko 7 minuta i dodajte mocarelu, iskidanu na komade. Kuvajte još oko 3-5 minuta da se rastopi i skinite sa vatre.
Napomena: Od sastojaka za testo sam napravila oko 60 tortelina i raviola sa različitim nadevom i uprkos tome je ostalo testa.
Trudite se da prilikom izbora kalupa za sečenje paste pravite šro je moguće manje nepotrebnih isečaka, zato što već razvujeno i isečeno testp postaje tvrdo i posle kad se izgnječi lopta, ne može (ili je previše testo) da se ponovo razvije i oblikuje list.
Sastojci su za oko 20 raviola.