Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Milibrot»Uskršnji milibrot rolat sa čokoladom

Uskršnji milibrot rolat sa čokoladom

Uskršnji milibrot rolat sa čokoladom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Rolat sa čokoladom za Uskrs - da li ćete probati?"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • kvasac - 1 suvi (10 g)
  • šećer - 100 g
  • ulje - 50 ml
  • vanila - 1 komad
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • tečna čokolada - 200 g
  • brašno - 600 g
  • za premazivanje
  • žumanca - 2 komad
  • kiselo mleko - 1 kašičica
  • susam - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U toplom svežem mleku aktivirajte kvasac sa kašikom šećera i ostavite da nadođe.

Sipajte brašno u veliku posudu, dodajte umućena jaja sa šećerom, sipajte ulje, foliju, prstohvat soli i umesite lepljivo testo.

Pokriveno folijom ostavite da naraste na 2 sata.

Premesite testo sa malo brašna, razvijte u velii pravougaonik dužine kalupa u kojem će se peći.

Namažite omeklom tečnom čokoladom i uvijte sa obe strane rolata sakupljajući u sredinu.

Stavite milibrot rolat u pravougaoni veliki kalup i ostavite da naraste dok ne napuni kalup.

Narasli milibrot namažite umućenim žumancem i kiselim mlekom, pospite susamom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C dok ne bude gotovo - otprilike 40 minuta tako što se na kraju pokriva da ne pregori.

Izvadite i namažite maslacem, pokrijte krpom dok se blago ne ohladi.

Odličan ukus ima ovaj uskršnji milibrot rolat sa čokoladom - odlično za praznik!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: