Način pripreme
Operite i osušite jaja. Ljuske luka iskidajte na male komade.
Natopite ih u hladnoj vodi. Zalepite ljuske na jaja.
Jaja uvijte komadima hulahop čarapa i zavežite krajeve koncem, dobro zategnite.
Na dno odgovarajuće šerpe stavite čistu i pamučnu krpu.
Poređajte jaja i zalijte hladnom vodom dok ih ne pokrijete.
Stavite 2 supene kašike soli i 2 supene kašike sirćeta. Jaja kuvajte na tihoj vatri otprilike 12 minuta.
Rastvorite boje prema uputstvima na pakovanju /toplom vodom dodavajući supenu kašiku sirćeta/.
Umočite jaja u boje i ostavite ih na otprilike 1-2 minute svako.
Izvadite jaja i ostavite ih da se osuše.
Pažljivo skinite ljuske i čarapu.
Svako ofarbano jaje premažite komadom pamučne tkanine ili salveticom, blago natopljenom uljem.
Tako pripremljena efektna uskršnja jaja oduševe svakog na trpezi.