Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Kiš»Kiš sa piletinom, kukuruzom i vrganjima

Kiš sa piletinom, kukuruzom i vrganjima

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Kiš sa piletinom, kukuruzom i vrganjima
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Raskošni slani kiš"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 5 komada, fine
  • pileće meso - 300 g, od pataka
  • kukuruz - 200 g, konzerva
  • vrganji - 150 g, zamrznuti
  • topljeni sir - 100 g, dimljeni
  • sveže mleko - 50 ml
  • kačkavalj - 100 g
  • kari - 1 kašičica
  • ulje - 5 supenih kašika
  • so
  • crni biber
* merne jedinice

Način pripreme

Poređajte kore za pitu jednu na drugu i isecite krug prečnika otprilike 32 cm. Isečke sačuvajte.

Tepsiju prečnika 26 cm namažite uljem.

Poređajte kore jednu na drugu tako što svaku mažete s malo ulja i izmeđunjih stavite i isečke.

Čim ih sve poređajte, presavijte krajeve ka unutra oblikujući i bord.

Stavite osnovu za kiše u zagrejanu rernu na 170°C i pecite 10-15 minuta dok se blago ne zapeče.

Za to vreme pripremite nadev.

Zagrejte maloulja i propržite pileće meso prethodno iseckano na zalogaje.

Nakon toga dodajte pečurke i kukuruz, ako i začine.

Kuvajte na slaboj ringli nekoliko minuta, nakon čega dodajte topljeni sir, malo svežeg mlea i soli po ukusu.

Ostavite na ringli dok se sir ne istopi.

Nakon toga skinite nadev sa ringle i dodajte u njega kačkavalj. Izmešajte i sipajte nadev u već zapečenu osnovu slanog kiša.

Vratite u rernu na još 15 minuta.

Jedna drugačija opcija kiša sa piletom, kukuruzom i vrganjima u korama za pitu, koju svi mnogo vole kod kuće.

Prijatan apetit!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: