Način pripreme
Poređajte kore za pitu jednu na drugu i isecite krug prečnika otprilike 32 cm. Isečke sačuvajte.
Tepsiju prečnika 26 cm namažite uljem.
Poređajte kore jednu na drugu tako što svaku mažete s malo ulja i izmeđunjih stavite i isečke.
Čim ih sve poređajte, presavijte krajeve ka unutra oblikujući i bord.
Stavite osnovu za kiše u zagrejanu rernu na 170°C i pecite 10-15 minuta dok se blago ne zapeče.
Za to vreme pripremite nadev.
Zagrejte maloulja i propržite pileće meso prethodno iseckano na zalogaje.
Nakon toga dodajte pečurke i kukuruz, ako i začine.
Kuvajte na slaboj ringli nekoliko minuta, nakon čega dodajte topljeni sir, malo svežeg mlea i soli po ukusu.
Ostavite na ringli dok se sir ne istopi.
Nakon toga skinite nadev sa ringle i dodajte u njega kačkavalj. Izmešajte i sipajte nadev u već zapečenu osnovu slanog kiša.
Vratite u rernu na još 15 minuta.
Jedna drugačija opcija kiša sa piletom, kukuruzom i vrganjima u korama za pitu, koju svi mnogo vole kod kuće.
Prijatan apetit!