Način pripreme
Prvo aktivirajte kvasac sa 2 supene kašike šećera, malo toplog mleka i brašna.
Odvojte jedno žumanca se nekoliko kapljica mleka za premazivanje milibrota.
Prosejte brašno, pospite prstohvatom soli, sipajte smesu i počnite da mesite dodavajući maslac sa uljem kašiku po kašiku - mesite tako dok se skroz ne apsorbuje.
Mesite dok ne dobijete meko i elastično testo, ostavite da nadođe, nakon čega na nauljenoj radnoj površini podelite testo na dva ili tri dela. U zavisnosti od toga da li želite da vazdušasti milibroti budu srednji ili veoma vazdušastiveliki, svaki fitilj lagano rastežete po dužini i stavljate komadiće ratluka.
Fitilje lagano uvijate i ispletete u pletenicu, stavljate u nauljene kalupe po dužini ili u oble kalupe.
Pokrivate i ostavljate milibrote sa ratlukom da nadođu, nakon čega premazujete, posipate orasima, bademima i šećerom.
Aromatični milibrot sa ratlukom i bademima pečete u zagrejanoj rerni na 170°C dok ne dobije zlatkastu boju.