Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Milibrot»Milibrot sa ratlukom i suvim grožđem

Milibrot sa ratlukom i suvim grožđem

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4919k409
Milibrot sa ratlukom i suvim grožđem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
04/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Drugo je domaći milibrot, posebno ako je spremljen prema ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • kvasac - 42 g
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 200 g
  • stevija - 9 tabletica u prahu, zaslađivač
  • esencija limuna
  • vanila - 1 pakovanje
  • kravlji maslac - 50 g
  • mast - 50 g, istopljena
  • brašno - 900 g
  • ratluk - 5 kockica
  • suvo grožđe - 2 supene kašike
  • za premazivanje
  • voda - 50 ml
  • med - 1 kašičica
  • šećer - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U toplo sveže mleko se izdrobi kvasac, dodaje se 1 supena kašika šećera i 2 supene kašike brašna da se pretvori u kašicu i ostavite da nadođe.

Prosejte brašno u posudu i u sredinu sipajte jaja umućena metalnom žicom za mućenje sa šećerom. Pre toga odvojte jedno žumance za premazivanje odozgo.

Sipajte u toplo sveže mleko i tabletice stevije izmrvljene u prah, zato što nisam imala tečnu.

Sa ostalim proizvodima umesite milibrot testo i ostavite da naraste na 1-2 sata.

Podelite na lopte, oblikujte u fitilje i spljeskajte da se dobije traka.

Poređajte komade šaranog ratluka i suvog grožđa.

Uvijajte u rolat. Tri fitilja ispletite u pletenicu i stavite u kalup za kolač.

Ostavite na 30 minuta na toplom u rerni da naraste i odozgo namažite umućenim žumancem s malo svežeg mleka.

Nabodite komade ratluka i suvog grožđa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne bude gotovo, za 35-40 minuta je gotovo.

Izvadite i namažite sirupom od meda i pospite kristal šećerom.

Mekani, vazdušasti i ukusni milibroti sa ratlukom i suvim grožđem - nisu preterano slatki - tačno po mom ukusu!

Srećni praznici, budite zdravi!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: