Način pripreme
U toplo sveže mleko se izdrobi kvasac, dodaje se 1 supena kašika šećera i 2 supene kašike brašna da se pretvori u kašicu i ostavite da nadođe.
Prosejte brašno u posudu i u sredinu sipajte jaja umućena metalnom žicom za mućenje sa šećerom. Pre toga odvojte jedno žumance za premazivanje odozgo.
Sipajte u toplo sveže mleko i tabletice stevije izmrvljene u prah, zato što nisam imala tečnu.
Sa ostalim proizvodima umesite milibrot testo i ostavite da naraste na 1-2 sata.
Podelite na lopte, oblikujte u fitilje i spljeskajte da se dobije traka.
Poređajte komade šaranog ratluka i suvog grožđa.
Uvijajte u rolat. Tri fitilja ispletite u pletenicu i stavite u kalup za kolač.
Ostavite na 30 minuta na toplom u rerni da naraste i odozgo namažite umućenim žumancem s malo svežeg mleka.
Nabodite komade ratluka i suvog grožđa. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne bude gotovo, za 35-40 minuta je gotovo.
Izvadite i namažite sirupom od meda i pospite kristal šećerom.
Mekani, vazdušasti i ukusni milibroti sa ratlukom i suvim grožđem - nisu preterano slatki - tačno po mom ukusu!
Srećni praznici, budite zdravi!